Всеукраїнський методичний марафон «STEM: інноваційні можливості реформування системи освіти у ЗП(ПТ)О»

24 февраля 2021 - Администратор
Всеукраїнський методичний марафон «STEM: інноваційні можливості реформування системи освіти у ЗП(ПТ)О»

Сьогодні можна почути, що світ стоїть на порозі четвертої промислової революції, особливості якої полягають в масовому впровадженні кіберфізічних систем у виробництво.  Саме у рамках цих змін у суспільстві відбувається цифровізація освітніх процесів. Вводяться поняття: цифрова економіка,  цифровий розрив (цифрова нерівність), цифрові інфраструктури, цифрова компетенція,  цифрова грамотність, цифрове робоче місце, єдиний цифровий простір тощо.

Тема реалізації ідей STEM освіти  у закладах професійної (професійно-технічної) освіти  - сьогодні одна із головних трендів інформатизації освіти. Команда нашого училища у складі  Назарія Флорака,  викладача фізики,  Ольги Корчинської, викладача математики та   Ірини Боярчук, методиста училища,  взяла участь у Всеукраїнському методичному марафоні «STEM: інноваційні можливості реформування системи освіти у ЗП(ПТ)О», організованому Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Черкаській області. Педагоги презентували  освітні практики щодо використання  технічних можливостей STEM-центру та досвід з розвитку інформаційно-цифрових компетентностей викладачів та майстрів училища, виступивши з  доповіддю «Технічні інноваційні рішення для інформатизації освіти».

Основна тема виступу – презентація нашого навчального закладу та  функціонування STEM-центру, а також демонстрація  способів провадження цифрових технологій для учнів залізничних та будівельних професій, які розкривають широкі можливості для реалізації ідей інформатизації освіти в нашому навчальному закладі задля однієї мети, а саме: підготовки конкурентоспроможного кваліфікованого робітника для сучасного ринку праці.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"