Всеукраїнський радіодиктант національної єдності

9 ноября 2022 - Администратор
Всеукраїнський радіодиктант національної єдності

Сьогодні,  9 листопада, у День української писемності та мови, працівники ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» традиційно долучилися до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності, який організувала Національна суспільна телерадіокомпанія України, зокрема «Українське радіо».

Головною метою проведення радіодиктанту до Дня писемності та мови є не виставляння оцінок, а спонукання до вивчення української мови, вдосконалення, підвищення культури своєї писемності та мовлення. Тому викладачі та майстри охоче зголосилися зустрітися у методичному кабінеті закладу освіти та перевірити свою грамотність.

Текст диктанту завжди унікальний, його розробляють спеціально, в середньому це 100-120 слів. Цьогоріч автором тексту радіодиктанту-2022 стала письменниця та режисерка Ірина Цілик.

Написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності вже стало гарною традицією для наших працівників. Адже це не якась ознака часу, мода або тренд. Це можливість пересвідчитись у своїх знаннях, у своєму розумінні української мови, ну і звичайно, підтримати дух, настрій і загальнонаціональну традицію. Насправді таких маркерів для нашого єднання дуже багато, а радіодиктант – це один із показників, що справді ми засвідчуємо свою любов, свою повагу до української мови.

 

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"