Засідання Школи молодого викладача

11 ноября 2022 - Администратор
Засідання Школи молодого викладача

Незалежно від того, де перебуває викладач, атмосфера навколо нього – це відбиток його індивідуальності. Молодий педагог - учорашній студент, який переступив поріг навчального закладу. І тепер ким він для нього стане – лагідною мамою, чи сердитою мачухою, залежить від нього.

11 листопада у ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» методистом Іриною Боярчук та викладачем математики Ольгою Корчинською проведено засідання «Школи молодого викладача» на тему «Я крокую до майстерності» у вигляді тренінгу.

Метою тренінгу є сприяння психологічної адаптації молодих педагогів до умов роботи в училищі, зокрема:

·        корекція хибних очікувань і типових ілюзій щодо роботи;

·        підвищення самооцінки та впевненості у собі та у своїх знаннях, адже часто молоді педагоги сумніваються у своїх можливостях;

·        добір оптимальної стратегії професійної діяльності.

   На початку тренінгу, викладачі представились та продемонстрували своє планування, прослухали коротку лекцію «Педагогічна практика: запитання молодого педагога». За допомогою цього заходу для молодих, у майбутньому майстрів педагогічної праці, використано, в основному рольові вправи та ігри, за допомогою яких педагоги зможуть програти ті проблеми і ситуації, які виникнуть перед ними під час роботи.

Діяльність Школи молодого педагога у Здолбунівському вищому професійному училищі спрямована на створення умов, у яких викладачі можуть проявити  творчість та  систематично працювати над розвитком  педагогічної майстерності.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"