Засідання "Школи молодого викладача"

6 января 2023 - Администратор
Засідання "Школи молодого викладача"

Викладач – це завжди активна, творча особистість. Він є організатором повсякденного життя здобувачів освіти. Педагог – близький і доступний зразок для наслідування, що спонукає дітей слідкувати за ним, рівнятися на нього.

Кожен день, відкриваючи класні двері або завантажуючи відео-конференцію, викладач не знає, як пройде урок. Неможливо підготуватися до всіх непередбачених ситуацій: Скільки здобувачів освіти — стільки варіантів розвитку подій. Педагог повинен володіти не тільки знанням предмета, методикою викладання, а й бути ідеальним режисером і актором, який за лічені хвилини може вийти за рамки написаного раніше "сценарію" уроку і експромтом вести заняття, прагнучі досягти поставлених цілей незапланованими методами. У педагогічних ВНЗ не вчать акторської майстерності, отже таланти, необхідні для створення психологічної атмосфери уроку, педагогу доводиться розвивати самостійно.

06 січня 2023 у ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту" викладач Ольга КОРЧИНСЬКА та методист Ірина БОЯРЧУК провели засідання "Школи молодого викладача" на тему: «Залежність успішності уроку від вибору моделей, методів і технологій».  Метою заходу було: проаналізувати рівень ор­ганізації уроків, визначити чинники від яких залежить рівень та успіш­ність уроку, напрацювати шляхи підвищення рівня уроків.

Учасники заходу виконували різні вправи: "Опиши свого сусіда",  імітували навчальний процес за допомогою витинанки, розповіли про свою роботу в "Самопрезентації", тощо. Відповіді були цікавими, змістовними і корисними для всіх учасників засідання.

Усі присутні погодилися зі словами німецького дослідника освітніх процесів Андреаса Шляйхера, що успішний сучасний педагог - достатньо незалежний в судженнях і педагогічних рішеннях, працює в постійному партнерстві з іншими викладачами, радиться з ними щодо методів навчання, ділиться досвідом, вчиться у кращих колег і підтримує молодших!

 

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"